Prauniversiti


♥ Hye , oke for this entry ak maw cerita ttg Prauniversiti a.k.a Form 6 . Skrg ak study d prauniversiti SMK Jambatan Putih , sblum ak skulh d sana , aku menjadi pelajar Prauniversiti di SMK Abaka . 
 Actually tyme abes jak SPM di SMK Pasir Putih , form 6 adalah tmpt study yg langsung ak nda maw jejak . sbb aku maw study d tempat lain . tp setelah aku taw yg btapa bgus nya form 6 ne , telah d tukar jd sistem modular , trus hati dan jiwa raga ku trus stay d prauniversiti ne !!  tawaran2 yg lebih bgus aku tolak mentah2 semua2 , smpai org cakap ak ne orang ka apa , p tolak tawaran yg boleh menjamin masa depan ku . tp, aku tetap tak berubah fikiran . Menjadi pelajar Prauniversiti ne aku ambil bidang Kemanusiaan & aku tinggal kan semua ttg Science Stream .
♥ Sblum aku menjadi pelajar SMK Jambatan Putih , ak skulh d SMK Abaka lebih kurang 1 bulan lebih jgk laa , semua org tertanya2 knp aku kluar dri sana . hmmm , actually ada byk sbb ak kluar dari sana . if aku crita semua nya confirm nda abes ne . so , biar laa aku jak yg taw why ak out dari SMK Abaka .
♥ Selama aku sebulan d SMK Abaka , confirm laa ada kenangan jgk kan , nak tgok ! jumjum 

Lencana sekolah SMK ABAKA

Jadi pelajar SMK Abaka

hehe , rindu plak skulh ne

sempat jgk aku ikut merentas desa

sweet memories dgn dorang :)

♥ Story menjadi pelajar prauniversit SMK AbAka dah habis . Now , aku maw crita why aku bleh skulh d SMK Jambatan Putih , yg jauh hujung dunia ne , hhe .
♥ Sebenarnya , aku dpt d SMK Jambatan Putih ne , sbb PPD yg bg . PPD cakap skulh ne jak yg masih terima pelajar , selain skulh2 yg lebih jauh . So , aku p skulh tuu , aku dapat utk skulh sana . aku mw msuk skulh tuu dri awal thun lagi , tp ak hanya laa insan yg lemah , hhe . sbb byk btol cabaran yg ak terima mw pndh p SMK Jambatan Putih dari SMK Abaka . Jgn crita laa , nda maw aku aib kan mana pihak2  . cehhwaaa .
♥ Berskulh d SMK Jambatan Putih ne kan bwat hidup ku sentiasa happy . aku dpt byk kawan yg satu kepala dgn aku , kawan2 yg awesome , cikgu2 yg sayang kat aku . mmg best laa . Aku ambil subjek Bahasa Melayu , Ekonomi dgn Pengajian Perniagaan . of course laa jgk Pengajian AM dgn MUET , sbb tuu subjek wajib . semua sbjek yg ak ambil ne , ak nda prnh bljar . so , dgn jiwa yg bersih ak bwa sbjek ne dgn bgus . Alhamdulilah , aku bleh ketchup dgn baik sekali .
♥ Jum kita tgok gmbr2 sepanjang aku skulh d SMK Jambatan ne sampai laa skrg 


Lencana SMK Jambatan Putih

Buka puasa bersama2

Beraya 2012 oke :o

Kawan rapat ku , tp dorang sdh pndah :(

My classmates :)

Pra UPM

Malam Apresiasi Pertena

Aku & Cycy , km jd Pengerusi Majlis :)

Me + Aty

Tyme gotong royong cat kelas 

Maulidur Rasul

Hangout + Study :)

Perlawanan Bola Sepak dgn Guru2

Barisan guru2 :)


♥ Hhe , byk kn , ada bha lg ne . tp nant penuh plak gara2 gmbr jak . biar laa itu jak oke :)

♥ Aku nekad utk habis kan masa ku menjadi pelajar Prauniversiti sampai laa penggal 3 , sblum aku melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah .
 tahu tak, skrg sdh penggal ke 2 , penggal 1 sdh pun berlalu & result nya blum keluar smpai skrg , ne laa yg bwat jantung ku bdegup2 , tertanya2 bla laa akan keluar . if langsung nda keluar kan bgus , ohho .

SK PASIR PUTIH
|
SMK PASIR PUTIH
SMK ABAKA
SMK JAMBATAN PUTIH
What’ s going on ? just wait & tawakkal

Oke , bye blog jelleekkkxx :P kt jumpa lagi ya , itu pun kalau aku ada masa + rajin maw update . byebye

♥ Just You + Me ♥

No comments:

Post a Comment