Prauniversiti


♥ Hye , oke for this entry ak maw cerita ttg Prauniversiti a.k.a Form 6 . Skrg ak study d prauniversiti SMK Jambatan Putih , sblum ak skulh d sana , aku menjadi pelajar Prauniversiti di SMK Abaka . 
 Actually tyme abes jak SPM di SMK Pasir Putih , form 6 adalah tmpt study yg langsung ak nda maw jejak . sbb aku maw study d tempat lain . tp setelah aku taw yg btapa bgus nya form 6 ne , telah d tukar jd sistem modular , trus hati dan jiwa raga ku trus stay d prauniversiti ne !!  tawaran2 yg lebih bgus aku tolak mentah2 semua2 , smpai org cakap ak ne orang ka apa , p tolak tawaran yg boleh menjamin masa depan ku . tp, aku tetap tak berubah fikiran . Menjadi pelajar Prauniversiti ne aku ambil bidang Kemanusiaan & aku tinggal kan semua ttg Science Stream .
♥ Sblum aku menjadi pelajar SMK Jambatan Putih , ak skulh d SMK Abaka lebih kurang 1 bulan lebih jgk laa , semua org tertanya2 knp aku kluar dri sana . hmmm , actually ada byk sbb ak kluar dari sana . if aku crita semua nya confirm nda abes ne . so , biar laa aku jak yg taw why ak out dari SMK Abaka .
♥ Selama aku sebulan d SMK Abaka , confirm laa ada kenangan jgk kan , nak tgok ! jumjum 

Lencana sekolah SMK ABAKA

Jadi pelajar SMK Abaka

hehe , rindu plak skulh ne

sempat jgk aku ikut merentas desa

sweet memories dgn dorang :)

♥ Story menjadi pelajar prauniversit SMK AbAka dah habis . Now , aku maw crita why aku bleh skulh d SMK Jambatan Putih , yg jauh hujung dunia ne , hhe .
♥ Sebenarnya , aku dpt d SMK Jambatan Putih ne , sbb PPD yg bg . PPD cakap skulh ne jak yg masih terima pelajar , selain skulh2 yg lebih jauh . So , aku p skulh tuu , aku dapat utk skulh sana . aku mw msuk skulh tuu dri awal thun lagi , tp ak hanya laa insan yg lemah , hhe . sbb byk btol cabaran yg ak terima mw pndh p SMK Jambatan Putih dari SMK Abaka . Jgn crita laa , nda maw aku aib kan mana pihak2  . cehhwaaa .
♥ Berskulh d SMK Jambatan Putih ne kan bwat hidup ku sentiasa happy . aku dpt byk kawan yg satu kepala dgn aku , kawan2 yg awesome , cikgu2 yg sayang kat aku . mmg best laa . Aku ambil subjek Bahasa Melayu , Ekonomi dgn Pengajian Perniagaan . of course laa jgk Pengajian AM dgn MUET , sbb tuu subjek wajib . semua sbjek yg ak ambil ne , ak nda prnh bljar . so , dgn jiwa yg bersih ak bwa sbjek ne dgn bgus . Alhamdulilah , aku bleh ketchup dgn baik sekali .
♥ Jum kita tgok gmbr2 sepanjang aku skulh d SMK Jambatan ne sampai laa skrg 


Lencana SMK Jambatan Putih

Buka puasa bersama2

Beraya 2012 oke :o

Kawan rapat ku , tp dorang sdh pndah :(

My classmates :)

Pra UPM

Malam Apresiasi Pertena

Aku & Cycy , km jd Pengerusi Majlis :)

Me + Aty

Tyme gotong royong cat kelas 

Maulidur Rasul

Hangout + Study :)

Perlawanan Bola Sepak dgn Guru2

Barisan guru2 :)


♥ Hhe , byk kn , ada bha lg ne . tp nant penuh plak gara2 gmbr jak . biar laa itu jak oke :)

♥ Aku nekad utk habis kan masa ku menjadi pelajar Prauniversiti sampai laa penggal 3 , sblum aku melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah .
 tahu tak, skrg sdh penggal ke 2 , penggal 1 sdh pun berlalu & result nya blum keluar smpai skrg , ne laa yg bwat jantung ku bdegup2 , tertanya2 bla laa akan keluar . if langsung nda keluar kan bgus , ohho .

SK PASIR PUTIH
|
SMK PASIR PUTIH
SMK ABAKA
SMK JAMBATAN PUTIH
What’ s going on ? just wait & tawakkal

Oke , bye blog jelleekkkxx :P kt jumpa lagi ya , itu pun kalau aku ada masa + rajin maw update . byebye

♥ Just You + Me ♥

My BirthDate on sweat 18th

 Entry kali ne , nak crita ttg my bfday hri tuu , tmye tggal 14 August 2012 , hhee . tyme tuu umur ka dah 18 thun . tuak jgk sdh rupa nya aku ne kan . hahahhaa 
♥ actually , yg celebrate party ku ne adalah my classmates 5 science . stiap thun mest dorg smbut , tp tyme ne celebrate my birthday dgn c Pichek . sbb tarikh bfday km bdekat kn . aku tggal 14 , c pichek tggal 16 . so, we gathering together .
♥ Tp km smbut tyme tggal 17 .
♥ Km smbut d Sabah Chicken Rice , tmye ne puasa bha . so , smbut bfday lepas buka puasa . dorang belikan lg kek ya . huhu , hows sweet ahh .
♥ Tyme ne jgk adalah reunion km , sbb masing2 bwa haluan sndri sdh kn . so , memandang kn budak matrix blek semua , km reunion laa .
♥ Tak ingat sdh maw crita apa yg berlaku bha , oke jom tgok picture2 kitorang :)


That's me :)

Birthborn km berdua :)

my kek ! Alie , Selamat Hari Tua

kek Pichek , Selamat Hari Tua

Makan sama2 , buka puasa :)

Km suka mengonar , haha :)


Thanks friend bcoz celebrate my bfday :)
♥ Bertuah sangat ada kawan2 mcm dorg :)
♥ Love my classmates 5 science , love you all 

♥ Just You + Me ♥

Ceritera Hidup

Okeoke , nak update entry for blog yg paling jelekxx ne . Fuyoo , like near 2 years i dont update anything in this bloggie . Last entry ku tyme 01 September 2011 . see , now 2013 . hmm , lama jgk kn . if aku mw crita semua why aku lama tak update , mmg byk , nda pandai abes2 tuu :)
Now , we back to the tittle , aku mw crita semua apa yg tjadi sblum ne , ~~ start dari aku abes SPM & PLKN . ceritera yg penting je laa right . oke ue may start now Alie . hhuhu 
______________________________________________________________________

SPM

Exam ne laa yg the worst thing , aku ambil exam ne mcm biasa jak . seram tuu adalah jgk . aku study sehabis baik sdh ne utk dapatkan result yg awesome . seriously , aku nekad tyme aku abes jak SPM ne aku mw continue my study at anyway , aku langsung nda mw Form 6 . sbbb byk btol aku trima negative ttg form 6 ne .
♥ Tyme abes jak SPM ne , of course laa semua happy kan , esp for 5 science , bcoz we are the first batch took the science stream at SMK Pasir Putih . so , kiranya km ne bahan experiment laa kunuk .
♥ susah jgk mw flashback blek bnda yg sdh blalu setahun ne , oke aku rasa msh ada lg aku save picture2 km tyme  SPM , jom kt discover !


 My class name " 5 Science"


Habis jak paper trus take picture :)


Ini laa good boy 5 science , only 9 person .


ini laa krja km tyme abes jak paper , gasak2 org . haha :)


kalau mw mula jak exam mesti km solat hajat sama2 .

♥ I miss them too much :( its only memories that will never return again !! 
______________________________________________________________________


PLKN

♥ Eaeaea , aku msuk PLKN . abes jak SPM kawan2 ku semua cari kerja , aku nda ! kalau nda silap tggal 02 Januari 2012 aku jadi ahli PLKN . hhe , aku dapat di Kem PLKN Ulu Pari , Rembau , N9 . Jauh kan , nahh kau challenge . hha . 
♥ Tyme dpt ne , aku rasa aku laa org paling malang . sbab seriously aku nda maw msuk latihan2 bgni ne . tp , aku p jak , drpd aku kena saman kan . hhe 
♥ Sekali msuk PLKN ne , mmg hbat sgat . tyme first2 jak bilg mw blek , nda tahan laa hdup bgni . sekali lama2 mcm maw stay sana jak sbb byk kawan + byk cewek2 semenanjung . hha tyme malam last d sana semua menangis sbb nant nda bjumpa sdh kn :(
♥ Di sana dpt jgk aku bknalan , bkawan dgn budak semenanjung dari N9 , Johor , Selangor + bdk Sabah yg lain .
♥ Aku merupakan wira Charlie a.k.a Rentap .

Semmmaddd kan !


kami punya bendera :)


uiet , aku bha ne , ahhaa .

semangat kan :) guna celoreng yang panas ne .



kami . guna baju kelas :)


baju PT :)

Half loreng ! hhe , sempat lagi bgambar tyme btugas .


♥ btw , miss sgat2 dgn kawan2 PLKN , kenangan 2 bulan lebih , nda sampai 3 bulan . mmg sgat2 bmakna dalam hidup ne .
♥ so , sapa yg dapt PLKN tuu , kt mmg org yg btuah , jgn sia sia kn . mmg nda menyesal laa :)
______________________________________________________________________

♥ Just You + Me ♥