Prauniversiti


♥ Hye , oke for this entry ak maw cerita ttg Prauniversiti a.k.a Form 6 . Skrg ak study d prauniversiti SMK Jambatan Putih , sblum ak skulh d sana , aku menjadi pelajar Prauniversiti di SMK Abaka . 
 Actually tyme abes jak SPM di SMK Pasir Putih , form 6 adalah tmpt study yg langsung ak nda maw jejak . sbb aku maw study d tempat lain . tp setelah aku taw yg btapa bgus nya form 6 ne , telah d tukar jd sistem modular , trus hati dan jiwa raga ku trus stay d prauniversiti ne !!  tawaran2 yg lebih bgus aku tolak mentah2 semua2 , smpai org cakap ak ne orang ka apa , p tolak tawaran yg boleh menjamin masa depan ku . tp, aku tetap tak berubah fikiran . Menjadi pelajar Prauniversiti ne aku ambil bidang Kemanusiaan & aku tinggal kan semua ttg Science Stream .
♥ Sblum aku menjadi pelajar SMK Jambatan Putih , ak skulh d SMK Abaka lebih kurang 1 bulan lebih jgk laa , semua org tertanya2 knp aku kluar dri sana . hmmm , actually ada byk sbb ak kluar dari sana . if aku crita semua nya confirm nda abes ne . so , biar laa aku jak yg taw why ak out dari SMK Abaka .
♥ Selama aku sebulan d SMK Abaka , confirm laa ada kenangan jgk kan , nak tgok ! jumjum 

Lencana sekolah SMK ABAKA

Jadi pelajar SMK Abaka

hehe , rindu plak skulh ne

sempat jgk aku ikut merentas desa

sweet memories dgn dorang :)

♥ Story menjadi pelajar prauniversit SMK AbAka dah habis . Now , aku maw crita why aku bleh skulh d SMK Jambatan Putih , yg jauh hujung dunia ne , hhe .
♥ Sebenarnya , aku dpt d SMK Jambatan Putih ne , sbb PPD yg bg . PPD cakap skulh ne jak yg masih terima pelajar , selain skulh2 yg lebih jauh . So , aku p skulh tuu , aku dapat utk skulh sana . aku mw msuk skulh tuu dri awal thun lagi , tp ak hanya laa insan yg lemah , hhe . sbb byk btol cabaran yg ak terima mw pndh p SMK Jambatan Putih dari SMK Abaka . Jgn crita laa , nda maw aku aib kan mana pihak2  . cehhwaaa .
♥ Berskulh d SMK Jambatan Putih ne kan bwat hidup ku sentiasa happy . aku dpt byk kawan yg satu kepala dgn aku , kawan2 yg awesome , cikgu2 yg sayang kat aku . mmg best laa . Aku ambil subjek Bahasa Melayu , Ekonomi dgn Pengajian Perniagaan . of course laa jgk Pengajian AM dgn MUET , sbb tuu subjek wajib . semua sbjek yg ak ambil ne , ak nda prnh bljar . so , dgn jiwa yg bersih ak bwa sbjek ne dgn bgus . Alhamdulilah , aku bleh ketchup dgn baik sekali .
♥ Jum kita tgok gmbr2 sepanjang aku skulh d SMK Jambatan ne sampai laa skrg 


Lencana SMK Jambatan Putih

Buka puasa bersama2

Beraya 2012 oke :o

Kawan rapat ku , tp dorang sdh pndah :(

My classmates :)

Pra UPM

Malam Apresiasi Pertena

Aku & Cycy , km jd Pengerusi Majlis :)

Me + Aty

Tyme gotong royong cat kelas 

Maulidur Rasul

Hangout + Study :)

Perlawanan Bola Sepak dgn Guru2

Barisan guru2 :)


♥ Hhe , byk kn , ada bha lg ne . tp nant penuh plak gara2 gmbr jak . biar laa itu jak oke :)

♥ Aku nekad utk habis kan masa ku menjadi pelajar Prauniversiti sampai laa penggal 3 , sblum aku melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah .
 tahu tak, skrg sdh penggal ke 2 , penggal 1 sdh pun berlalu & result nya blum keluar smpai skrg , ne laa yg bwat jantung ku bdegup2 , tertanya2 bla laa akan keluar . if langsung nda keluar kan bgus , ohho .

SK PASIR PUTIH
|
SMK PASIR PUTIH
SMK ABAKA
SMK JAMBATAN PUTIH
What’ s going on ? just wait & tawakkal

Oke , bye blog jelleekkkxx :P kt jumpa lagi ya , itu pun kalau aku ada masa + rajin maw update . byebye

♥ Just You + Me ♥

My BirthDate on sweat 18th

 Entry kali ne , nak crita ttg my bfday hri tuu , tmye tggal 14 August 2012 , hhee . tyme tuu umur ka dah 18 thun . tuak jgk sdh rupa nya aku ne kan . hahahhaa 
♥ actually , yg celebrate party ku ne adalah my classmates 5 science . stiap thun mest dorg smbut , tp tyme ne celebrate my birthday dgn c Pichek . sbb tarikh bfday km bdekat kn . aku tggal 14 , c pichek tggal 16 . so, we gathering together .
♥ Tp km smbut tyme tggal 17 .
♥ Km smbut d Sabah Chicken Rice , tmye ne puasa bha . so , smbut bfday lepas buka puasa . dorang belikan lg kek ya . huhu , hows sweet ahh .
♥ Tyme ne jgk adalah reunion km , sbb masing2 bwa haluan sndri sdh kn . so , memandang kn budak matrix blek semua , km reunion laa .
♥ Tak ingat sdh maw crita apa yg berlaku bha , oke jom tgok picture2 kitorang :)


That's me :)

Birthborn km berdua :)

my kek ! Alie , Selamat Hari Tua

kek Pichek , Selamat Hari Tua

Makan sama2 , buka puasa :)

Km suka mengonar , haha :)


Thanks friend bcoz celebrate my bfday :)
♥ Bertuah sangat ada kawan2 mcm dorg :)
♥ Love my classmates 5 science , love you all 

♥ Just You + Me ♥

Ceritera Hidup

Okeoke , nak update entry for blog yg paling jelekxx ne . Fuyoo , like near 2 years i dont update anything in this bloggie . Last entry ku tyme 01 September 2011 . see , now 2013 . hmm , lama jgk kn . if aku mw crita semua why aku lama tak update , mmg byk , nda pandai abes2 tuu :)
Now , we back to the tittle , aku mw crita semua apa yg tjadi sblum ne , ~~ start dari aku abes SPM & PLKN . ceritera yg penting je laa right . oke ue may start now Alie . hhuhu 
______________________________________________________________________

SPM

Exam ne laa yg the worst thing , aku ambil exam ne mcm biasa jak . seram tuu adalah jgk . aku study sehabis baik sdh ne utk dapatkan result yg awesome . seriously , aku nekad tyme aku abes jak SPM ne aku mw continue my study at anyway , aku langsung nda mw Form 6 . sbbb byk btol aku trima negative ttg form 6 ne .
♥ Tyme abes jak SPM ne , of course laa semua happy kan , esp for 5 science , bcoz we are the first batch took the science stream at SMK Pasir Putih . so , kiranya km ne bahan experiment laa kunuk .
♥ susah jgk mw flashback blek bnda yg sdh blalu setahun ne , oke aku rasa msh ada lg aku save picture2 km tyme  SPM , jom kt discover !


 My class name " 5 Science"


Habis jak paper trus take picture :)


Ini laa good boy 5 science , only 9 person .


ini laa krja km tyme abes jak paper , gasak2 org . haha :)


kalau mw mula jak exam mesti km solat hajat sama2 .

♥ I miss them too much :( its only memories that will never return again !! 
______________________________________________________________________


PLKN

♥ Eaeaea , aku msuk PLKN . abes jak SPM kawan2 ku semua cari kerja , aku nda ! kalau nda silap tggal 02 Januari 2012 aku jadi ahli PLKN . hhe , aku dapat di Kem PLKN Ulu Pari , Rembau , N9 . Jauh kan , nahh kau challenge . hha . 
♥ Tyme dpt ne , aku rasa aku laa org paling malang . sbab seriously aku nda maw msuk latihan2 bgni ne . tp , aku p jak , drpd aku kena saman kan . hhe 
♥ Sekali msuk PLKN ne , mmg hbat sgat . tyme first2 jak bilg mw blek , nda tahan laa hdup bgni . sekali lama2 mcm maw stay sana jak sbb byk kawan + byk cewek2 semenanjung . hha tyme malam last d sana semua menangis sbb nant nda bjumpa sdh kn :(
♥ Di sana dpt jgk aku bknalan , bkawan dgn budak semenanjung dari N9 , Johor , Selangor + bdk Sabah yg lain .
♥ Aku merupakan wira Charlie a.k.a Rentap .

Semmmaddd kan !


kami punya bendera :)


uiet , aku bha ne , ahhaa .

semangat kan :) guna celoreng yang panas ne .



kami . guna baju kelas :)


baju PT :)

Half loreng ! hhe , sempat lagi bgambar tyme btugas .


♥ btw , miss sgat2 dgn kawan2 PLKN , kenangan 2 bulan lebih , nda sampai 3 bulan . mmg sgat2 bmakna dalam hidup ne .
♥ so , sapa yg dapt PLKN tuu , kt mmg org yg btuah , jgn sia sia kn . mmg nda menyesal laa :)
______________________________________________________________________

♥ Just You + Me ♥

Selamat Hari Raya


Merry Aidil Fitri :)
outer and inner sorry ok.

♥ Just You + Me ♥

No feeling2.


Lama sudah aq tak post something kat blog nie. malas bha aq. bukan x prnh on9. slalu juak . jenguk2 nie blog ada larh juak. tp aq jak yang malas nak write kat blog nie. i have no idea. kalau dulu bukan main lancar lg aq write kat blog nie. main touching2 lagi. skrg X taw larh napa aq tidak sua berjinak dgn blog nie. 

Seriously. mmg byk aq nak tulis kat blog nie . cuma aq malas maw b'touching2 sua. mcm bukan habit ku sua to. dulu jak larh yg lama dahulu. biasa nya aq jd kn blog nie sbgi tempat utk aq release tension. tempat utk aq mengadu. then, kalau aq sua tulis kat blog apa yg aq rasa, macam hilang sua to feeling. 

But, now aq x suka plak sua maw touching2 kat blog nie. aq lebih suka bckp dgn diri ku. mean smpn semua dalam diri ku. bkn makan dalam. tp x maw ambl kisah apa yg terjadi. x maw t'lampau pkir byk. x maw pikir critical sgt. just biarkn berlalu mcm xda apa2x. kalau ada pun aq maw post kat blog nie aq akan pikir dua kali untuk post atau tidak. kadang pnjg lebar jak aq write utk maw d post larh nie. tp x juak aq post. smpn jak kat draf. aq tgok kat draf aq byk sua entry2 yg x d post. urmmm. biar larh. aq maw padam juak sua to apa yg ada kat draf. x maw ingat sua semua.

Sedang kan maw post pun malas. kalau maw bg semmad blog nie pun malas. maw jd kn blog nie simple jak. paling jelek antra semua. hee~ yang ini mest maw d post. lolx :)

♥ Just You + Me ♥